Sogeti

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Dienstentevredenheid

 

Sogeti 

[[FILTER]]

 

Sogeti [[FILTER]]

Competenties

Klantgerichtheid

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL SOGETI

Sogeti is een internationale IT-dienstverlener op het gebied van technologie en engineering services. Sogeti stelt organisaties te helpen bij het ontwerpen, realiseren, implementeren, testen en beheren van waardevaste IT-oplossingen. Het bedrijf maakt deel uit van de Capgemini Group en is met zo’n 23.000 IT-professionals wereldwijd actief op meer dan honderd locaties in Europa, de VS en India. In Nederland telt het bedrijf ruim 2.400 medewerkers en bedient Sogeti met name grootzakelijke organisaties in zowel de publieke als private sector – met de financiële dienstverlening en energiesector als speerpunten. Sogeti Nederland heeft een breed IT-aanbod en richt zich onder meer op clouddiensten, testen, digital en cybersecurity. Daarbij wordt naar eigen zeggen gewerkt vanuit klantteams die de klant integraal bedienen. Omdat cloud native applicatieontwikkeling en de ontwikkeling van intelligente dataplatformen steeds vaker gevraagd worden in combinatie met diensten op het gebied van geautomatiseerd testen en infrastructuur, is het werkgebied van Sogeti verbreed met (cloudmanaged services. Volgens het bedrijf sluiten de digitale werkplekdiensten hier naadloos op aan, waardoor Sogeti op dit vlak sterk groeit. Daarnaast is Sogeti gestart met cloud economics, een aanpak waarbij de kosten en besparingen van beslissingen rondom de cloud worden geanalyseerd. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar het beheer, maar ook naar de toegevoegde waarde voor de business. 

 

DE LERAAR IS ZIEK; WAT NU?  

Het Vervangingsfonds/Participatiefonds (VfPf) is de organisatie voor alle vragen over verzuim en werkloosheid in het primair onderwijs. De taken van VfPf zijn bij wet geregeld. Zo verzorgt VfPf de administratieve en financiële afhandeling van het verzuim. Daarnaast ondersteunt VfPf schoolbesturen bij het vormgeven van verzuim- en loopbaanbeleid. Hiervoor levert VfPf data en benchmarks over verzuim en andere factoren die van belang zijn voor de bedrijfsvoering van scholen, zoals regionale demografische ontwikkelingen. Sogeti heeft samen met VfPf een cloudgebaseerd dataplatform ontwikkeld waarin alle data van VfPf bij elkaar komen. Zo ontstaat er geïntegreerde informatie, waar direct op gestuurd en geacteerd kan worden. De ontwikkelde oplossing is secure by design, high performant en altijd beschikbaar. Bovendien is de architectuur zo ingericht dat nieuwe gegevens snel toegevoegd en beschikbaar gesteld kunnen worden. De rapportages en dashboards zijn ontwikkeld met Microsoft Power BI en geven direct inzicht in de behoeftes en wensen van de medewerkers en klanten van VfPf. De dashboards spelen ook een rol bij de informatievoorziening aan het Ministerie van OCW. Daarnaast wordt de applicatie gebruikt om informatie voor eindgebruikers zoals schoolbesturen samen te stellen.

  Omzet Aantal medewerkers
Wereldwijd 14,1 mld. EUR ?
Nederland 255 mln. EUR ?
Aantal evaluaties in de Benchmark Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Sogeti heeft wereldwijde allianties met HPE, IBM en Microsoft en daarnaast strategische partnerships met onder andere Amazon Web Services, Oracle, SAP, ServiceNow, VMware en vele anderen voor haar portfolio op het gebied van digital, cloud, security en testen.
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 4400, ISAE 3402/SOC1 Type I en II
Locatie(s) in Nederland
?
(Focus) Sectoren
Sogeti geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Aandeel evaluaties per sector

  Bekijk het profiel van Sogeti op cloudsourcing.nl