Sentia

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Dienstentevredenheid

 

Sentia 

[[FILTER]]

 

Sentia [[FILTER]]

Competenties

Klantgerichtheid

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL SENTIA

Sentia is een Europese dienstverlener op het gebied van hybride cloudservices en applicatiebeheer. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt, beheert en monitort complexe bedrijfskritische applicatielandschappen in de (publieke) cloud om haar klanten te helpen een leidende positie in hun markt te veroveren. Sentia is een full stack managed serviceprovider en biedt oplossingen zoals de ‘Landing Zone’ waarmee geautomatiseerde ‘infrastructuur-als-code’- platformen voor hybride cloudapplicaties worden geleverd. Ook heeft Sentia de vested-contractvorm verder ontwikkeld, waarbij het continu verbeteren van IT-processen centraal staat. Sentia is premium Micrsoft Azure-, Amazon Web Services- en Google Cloud-partner en biedt de cloud journey geïntegreerd aan met de eigen Sentia-cloud. Klanten hebben met elkaar gemeen dat ze bijzonder hoge eisen stellen aan de beschikbaarheid, prestaties, stabiliteit en veiligheid van systemen en data. Sentia heeft een aantal strategische overnames gedaan, waardoor het dienstenportfolio is uitgebreid. Het bedrijf biedt niet alleen een hybride Cloud Foundation voor elke applicatie in elke levenscyclus, maar begeleidt ook de cloudtransformatie van klanten en levert diensten voor application performance monitoring. 

 

KOSTEN BESPAREN MET VESTED PARTNERSHIP  

Eind 2018 tekenden Sentia en Stedin (netbeheerder voor zo’n 2 miljoen huishoudens) een meerjarig contract voor de ontwikkeling en het beheer van nieuwe IT-platformen voor Stedins applicatielandschap. Inmiddels werkt Stedin voor 95% in de Microsoft Azure-cloud. Het hoge migratietempo is gerealiseerd door de combinatie van een gestructureerde aanpak, de Managed Landing Zone en het vested partnership. Sentia heeft gemigreerde applicaties op templates uit de Managed Landing Zone laten landen, waardoor de applicaties direct op een infraas-code-platform draaien en onderdeel zijn van de CI/CD-pipeline met automatische testen voor security, performance en stabiliteit. Dit leidt tot een snellere time-to-market en verbetering van kwaliteit. Het vested partnership zorgt ervoor dat Stedin en Sentia belang hebben bij het behalen van elkaars doelstellingen: Sentia wordt beloond als gezamenlijke doelstellingen worden behaald, terwijl Stedin lage vaste kosten heeft. Met de oplossingen van Sentia heeft Stedin de afgelopen twaalf maanden 25% van haar lopende operationele IT-kosten kunnen besparen. Het vrijgekomen budget is geïnvesteerd in het verder verbeteren van securitymaatregelen en het optimaliseren van de application innovation cycle. Er is meer tijd en innovatieslagkracht beschikbaar waarmee Stedin haar bedrijfsdoelen kan realiseren.

  Omzet Aantal medewerkers
Wereldwijd 125 mln. EUR ?
Nederland 54 mln. EUR ?
Aantal evaluaties in de Benchmark Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Dynatrace, Google Cloud, Microsoft Azure, Nexthink, Splunk, VMware, Ymonitor Platform
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, NEN 7510, ISAE 3402, SOC2 Type II, GxP
Locatie(s) in Nederland
?
(Focus) Sectoren
Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Retail, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg

Aandeel evaluaties per sector

  Bekijk het profiel van Sentia op cloudsourcing.nl