Quanza Group

Quanza Group

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Dienstentevredenheid

 

Quanza Group 

[[FILTER]]

 

Quanza Group [[FILTER]]

Competenties

Klantgerichtheid

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL QUANZA GROUP

Quanza Group is een IT-dienstverlener met ruim zeventig medewerkers en een hoofdkantoor in Amsterdam. Quanza bedient met name organisaties die eigenschappen van een serviceprovider hebben: denk aan bedrijven en instellingen die dataverbindingen of online diensten aanbieden via eigen infrastructuren met hoge snelheid, lage latency en hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid. Voor deze klanten ontwerpt, realiseert en beheert Quanza netwerken en private en public cloudomgevingen. Daarbij ondersteunt Quanza deze organisaties en hun datacenters met diensten op het gebied van infrastructuurbeheer, 24×7 network operations center (NOC)-operaties, het beheer en automatiseren van leverstraten en maatwerkdiensten. Het doel hiervan is dat de netwerkoperatie dusdanig op orde is, dat de klantorganisatie zich kan focussen op innovatie en customer experience. Klanten van Quanza zijn onder meer internetserviceproviders, telecomproviders, mediabedrijven, banken, transactieproviders en instellingen uit (semi)overheid zoals SURFnetPayvision, AVROTROS en de Volksbank. Ook verzorgt het bedrijf de 24×7 NOC-dienst voor een van ’s werelds grootste internetknooppunten: Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). 

 

BIBLIOTHEKEN HAKEN AAN OP DE CLOUD  

De openbare bibliotheken in Nederland zorgen voor een laagdrempelige toegang tot informatie en cultuur. In de provincies Noord- en Zuid-Holland ondersteunt Probiblio, een zogeheten provinciale ondersteuningsinstelling (POI), de bibliotheken met de uitvoering bij deze maatschappelijke taken. De Wet stelsel openbare bibliotheekvoorzieningen (Wsob) brengt de openbare bibliotheken, de POI’s en de Koninklijke Bibliotheek samen in één netwerk. De landelijke, provinciale en regionale overheid zijn gezamenlijk verantwoordelijk. Toen Probiblio koos voor een volledig cloudgebaseerde IT-omgeving kreeg de organisatie te maken met verschillende infrastructurele uitdagingen met betrekking tot afhankelijkheden en beveiliging. Quanza heeft voor Probiblio een end-toendconnectiviteit gerealiseerd. Verbindingen naar de cloud zijn volledig redundant uitgevoerd en een cloudgebaseerde firewall zorgt voor veilige verbindingen naar de aangesloten bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Het Quanza NOC bewaakt het netwerk en levert 24×7 support. Probiblio beschikt nu over een cloudgebaseerde netwerkinfrastructuur en het beheer van een eigen datacenter behoort tot het verleden. De total cost of ownership is nu een stuk lager en Probliblio kan flexibeler opereren.

  Omzet Aantal medewerkers
Wereldwijd ? ?
Nederland 17 mln. EUR ?
Aantal evaluaties in de Benchmark Peer Group Aantal jaren in de studie
? Medium Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
A10 Networks, Arista, Cisco, Dell EMC, ECI, Fortinet, HPE, Juniper Networks, Oracle, RioRey, VMware. Quanza werkt samen met de gangbare public cloudproviders en diverse lokale cloudproviders.
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO/IEC 27001
Locatie(s) in Nederland
?
(Focus) Sectoren
Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Onderwijs, Overheid/Publieke dienstverlening, Productie & Industrie, Zakelijke dienstverlening

Aandeel evaluaties per sector