NetRom

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Dienstentevredenheid

 

NetRom 

[[FILTER]]

 

NetRom [[FILTER]]

Competenties

Klantgerichtheid

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL NETROM

NetRom Software is een Nederlandse IT-dienstverlener, in handen van Nederlandse aandeelhouders, die gespecialiseerd is in softwareontwikkeling, onderhoud en quality assurance. Sinds de oprichting in 1999 is NetRom uitgegroeid tot een nearshore partner voor bedrijven in Nederland en België. Het delivery center ligt in Craiova, Roemenië. NetRom heeft grote ambities en wil de komende jaren van 350 fte doorgroeien naar duizend fte. Het aantrekken en behouden van talent staat voor NetRom centraal; daarom is het bedrijf gestart met de ontwikkeling en bouw van een campus met uitgebreide faciliteiten. Met deze investering van circa 10 miljoen euro wil NetRom zich verder onderscheiden van andere IT-dienstverleners in de regio. Ook wil het bedrijf op deze manier meerwaarde bieden aan de opdrachtgevers door het opbouwen en vasthouden van nieuwe technologiekennis, denk aan AI, IoT en Nexus. NetRom is een brede softwareontwikkelaar – de klantbase is al twintig jaar gebaseerd op finance, e-commerce, healthcaremobility, telecom en e-learning. Naast independent software vendors heeft NetRom verschillende grote eindgebruikers als klant, waaronder LOI, Connexxion en VodafoneZiggo. Medewerkers van NetRom zijn geregeld en intensief aan de slag voor lokale maatschappelijke projecten – een combinatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen en human resources management.

 

MACHINE LEARNING BIJ FORMULIERVERWERKING  

In de financiële sector is papier nog niet geheel uitgebannen; zo komen in veel backofficeprocessen nog formulieren binnen. De oprichters van Conpend, een jong softwarebedrijf met expertise op het gebied van consulting bij banken en financiële organisaties, hadden al lange tijd plannen om een eigen oplossing te realiseren voor het verwerken van formulieren. Dergelijke oplossingen zijn voor veel grote financiële instellingen noodzakelijke tussenstappen in het digitaliseren van end-toendprocessen. Een geschikte toepassing moet kunnen omgaan met bijvoorbeeld ongestructureerde informatie en moet in staat zijn om verschillende soorten controles gelijktijdig uit te voeren. Voor een oplossing waarmee maximale waarde- en risicoreductie kunnen worden bereikt, zijn technologieën als OCR (optical character recognition) en machine learning nodig, gecombineerd met de juiste kennis en ervaring. Conpend schakelde NetRom in om deze oplossing te bouwen. Met het in cocreatie ontwikkelde Trade AI kunnen financiële instellingen hun papierstromen volledig geautomatiseerd en compliant verwerken – denk aan regulering ter voorkoming van witwassen. Trade AI is een lerend systeem (user supervised machine learning). Zo creëren bankiers met iedere interpretatie een patroon, waarmee ongemerkt het framewerk verder wordt verfijnd. De ontwikkelde oplossing kan in een korte tijd worden geïmplementeerd en levert gebruikers een besparing op de loonkosten op van tachtig procent.

  Omzet Aantal medewerkers
Wereldwijd ? ?
Nederland 20 mln. EUR ?
Aantal evaluaties in de Benchmark Peer Group Aantal jaren in de studie
? Medium Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO/IEC 27001
Locatie(s) in Nederland
?
(Focus) Sectoren
Financiële dienstverlening, IT & Telecom, Productie & Industrie, Retail, Transport & Logistiek, Zakelijke dienstverlening, Zorg

Aandeel evaluaties per sector