KPN

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Dienstentevredenheid

 

KPN 

[[FILTER]]

 

KPN [[FILTER]]

Competenties

Klantgerichtheid

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL KPN

KPN is aanbieder van een breed scala aan telecom-, IT-en securitydiensten, uiteenlopend van connectiviteit, de cloud en de werkplek tot aan cybersecurity en internet of things. Belangrijke focusgebieden voor KPN zijn naar eigen zeggen de overheid, de zorg en de maakindustrie. Binnen de zakelijke markt stelt KPN zich te richten op het leveren van slimme combinaties van netwerk-, IT- en securitydiensten. De focus ligt hierbij volgens KPN op het voor klanten verbeteren van klantinteractie, bedrijfsprestaties en medewerkersproductiviteit. Voor de grootzakelijke markt biedt KPN verschillende smart combinations. Voorbeelden hiervan zijn Secure Networking voor een veilig en betrouwbaar netwerk, en Cloud Communications voor een optimale bereikbaarheid. Later dit jaar wordt hieraan de Connected Workplace toegevoegd. Ook is in 2020 KPN Smart Integration geïntroduceerd, waarbij KPN op basis van een gestandaardiseerde aanpak de regie voert over operationele IT-processen van zowel eigen diensten als diensten van derden. KPN investeert intensief in de uitrol van 5G en glasvezel. Om de toepassingen van 5G te onderzoeken, heeft KPN in samenwerking met klanten en technologiepartners verschillende fieldlabs gestart: onder meer in Amsterdam-Zuidoost, op een boerderij in Drenthe, in de Rotterdamse haven en op snelwegen nabij Helmond. 

 

EFFICIËNTE EXPLOITATIE GELDAUTOMATEN  

Nederlanders maken steeds minder gebruik van contant geld; reden waarom het gebruik van geldautomaten geleidelijk afneemt. Om toch contant geld voor iedereen beschikbaar te houden, werken ABN AMRO, ING, Rabobank en Geldmaat gezamenlijk aan een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten. Het nieuwe netwerk wordt zo ingericht dat voor iedereen in Nederland altijd binnen een straal van maximaal vijf kilometer een automaat beschikbaar is om geld te kunnen opnemen of te kunnen storten. KPN heeft onder regie van Geldmaat de bestaande dataverbindingen van de geldautomaten vervangen door een geheel nieuw, bedraad VPN-netwerk, waar de drie grootbanken, maar ook andere spelers, zoals leveranciers van securitydiensten, op aanhaken. Geldmaat stelt hoge eisen aan de veiligheid en de bandbreedte van het netwerk. KPN levert daarom managed VPN-diensten met verhoogde standaarden voor continuïteit en beveiliging. Een van de gerealiseerde resultaten in de nieuwe opzet is dat voor de drie grootbanken de totale exploitatiekosten van de automaten met 70% zijn afgenomen.

  Omzet Aantal medewerkers
Wereldwijd ? ?
Nederland 5,5 mld. EUR ?
Aantal evaluaties in de Benchmark Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Naast strategische partners, waaronder Amazon Web Services, Apple, Cisco, Dell Technologies, Microsoft, Genesys, Mitel, Samsung en VMware, werkt KPN met verschillende technologiepartners, waaronder Check Point, F5 Networks, Fortinet, IBM, MobileIron, Oracle, Rapid7 en SAP.
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000-1, ISO 22301, ISO/IEC 27001, ISO 27017, NEN 7510, ISAE 3000 Type II, VCA, CSA STAR, ETSI EN 319 411
Locatie(s) in Nederland
?
(Focus) Sectoren
KPN geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Aandeel evaluaties per sector

  Bekijk het profiel van KPN op cloudsourcing.nl