Accenture

Accenture

Aanbevelingsverdeling

 
 

Detractors

 

Passives

 

Fans

Dienstentevredenheid

 

Accenture 

[[FILTER]]

 

Accenture [[FILTER]]

Competenties

Klantgerichtheid

Vergelijk de data met een andere serviceprovider:

Vergelijk de data met jaargang:

BEDRIJFSPROFIEL ACCENTURE

Accenture is wereldwijd actief op het gebied van strategie en consulting, technologie en interactieve en operationele dienstverlening. Accenture stelt zich te onderscheiden met de toepassing van nieuwe technologieën door de ervaring met internationaal geleverde projecten en gespecialiseerde mogelijkheden in meer dan veertig industrieën. Accenture heeft hiervoor strategische samenwerkingsovereenkomsten met onder meer SAP, Oracle, Microsoft en Salesforce. Innovatie en digitale transformatie staan volgens Accenture momenteel centraal in alles wat het bedrijf doet. In een groot netwerk van Innovation Centers ontwikkelt en stelt Accenture nieuwe technologische toepassingen – op het gebied van applied intelligence, cloud, digital marketing, industry x.o, en security – op de proef om klanten te helpen zichzelf opnieuw uit te vinden en hun business te transformeren. Open innovatie, servicedesign en snelle, agile applicatieontwikkeling zijn onderdelen van die innovatiegedreven manier van werken.

 

EEN EENVOUDIGER EN SNELLERE ERP-OMGEVING

Enexis Netbeheer is als een van de zeven netbeheerders verantwoordelijk voor het transport van gas en elektriciteit in Nederland. Vanwege de energietransitie moet het bedrijf snel kunnen inspelen op veranderende behoeften. Dat vraagt om een IT-omgeving en bijbehorende processen die daarin kunnen faciliteren. Om dat te realiseren lanceerde Enexis het bedrijfsbrede programma EneXt, dat moet helpen bij het versimpelen en standaardiseren van processen en het wendbaar maken van het IT-landschap. Het vervangen van de ERP-omgeving is hiervan een belangrijke eerste stap. De netbeheerder koos voor SAP S/4HANA als ERP-oplossing om het huidige SAP R/3-landschap te vervangen. Na een aanbestedingsronde koos Enexis voor Accenture als implementatiepartner. De implementatie was na een periode van kadering en het maken van een overall geïntegreerde blauwdruk binnen een jaar gerealiseerd, dankzij een stapsgewijze aanpak. Binnen die periode zijn niet alleen het ERP-systeem en de overige applicaties en integraties gerealiseerd, maar zijn ook de processen aangepast op de standaardomgeving. Het resultaat is onder meer dat met name de finance-afdeling nu veel sneller en eenvoudiger rapportages kan maken, wat aansluit op de informatiebehoefte van de stakeholders van het bedrijf. 

  Omzet Aantal medewerkers
Wereldwijd 43,2 mld. USD (FY19) ?
Nederland ? ?
Aantal evaluaties in de Benchmark Peer Group Aantal jaren in de studie
? Large Size ?
Technologie- en platformpartners o.a.
Naast allianties met Microsoft, Oracle, Salesforce en SAP heeft Accenture meer dan 150 strategische allianties, o.a. met Automation Anywhere, Blue Prism, IPsoft, Pega, ServiceNow en Workday.
Compliancy standaarden en richtlijnen
ISO 9001, ISO 14001, ISO 20000, ISO/IEC 27001, ISAE 3402, CMMI Level 5, SOC1 & SOC2, OHSAS 18001
Locatie(s) in Nederland
?
(Focus) Sectoren
Accenture geeft aan in alle sectoren vertegenwoordigd te zijn.

Aandeel evaluaties per sector

  Bekijk het profiel van Accenture op cloudsourcing.nl