Onderzoekstoelichting ITX Monitor 2021

Wat is het doel van de IT Xperience Monitor?
De studie wil voorzien in de grote informatiebehoefte aan zowel de vraag- als aanbodzijde van de markt voor IT-uitbesteding. Het uiteindelijke doel daarbij is te laten zien waar IT-bedrijven goed in zijn en te voorzien ze van inzichten om beter te kunnen samenwerken met hun klanten. Transparantie in de markt is daarvoor onontbeerlijk, deze studie draagt daar aan bij. De toegevoegde waarde van IT Xperience Monitor (ITX Monitor, voorheen bekend als Outsourcing Performance) is de focus op de Nederlandse markt en de unieke terugkoppeling.

Wat omvat de studie?
ITX Monitor bestaat uit een kwalitatief en kwantitatief gedeelte. Met behulp van een online vragenlijst inventariseren we de relatie tussen organisaties en hun IT-provider(s). Maar cijfers zeggen niet alles. Wij spreken daarom ook met meer dan 800 managers over hun uitbestedingsproblematiek en hun successen om het verhaal te kunnen schetsen dat schuil gaat achter de cijfers.

Wie doen er mee?
Elk jaar delen ruim 700 organisaties hun ervaring. Deelnemers zijn sourcing executives die betrokken zijn bij de besluitvorming op het gebied van de uitbesteding van IT. Het onderzoek is besloten: zonder uitnodiging is het niet mogelijk om te participeren. Dit waarborgt de kwaliteit van het onderzoek.

Wat krijg ik er voor terug?
Een gratis exemplaar van het jaarboek, een uitnodiging voor het besloten seminar eind juni (precieze datum volgt nog) en informatie op onze website (https://it-experience.giarte.nl/). Het jaarboek bevat de resultaten, aangevuld met analyses en interviews. Het seminar inspireert elk jaar zo’n 300 topmanagers met actuele cases over sourcing en business IT. Alleen op dit seminar worden de complete resultaten van het onderzoek in alle vertrouwelijkheid behandeld. En op de website zijn de resultaten van de studie op een interactieve manier te analyseren.

Kan ik mijn eigen antwoorden op alle vragen terug krijgen?
Ja, na het invullen van de survey krijgt u direct een overzicht van alle vragen plus de antwoorden die u heeft gegeven. Deze kunt u gebruiken als naslag en als input voor uw eigen werkzaamheden.

Waarom kan ik zo weinig of zelfs geen informatie vinden over mijn IT-provider via Giarte?
Om uitspraken te kunnen doen over de dienstverlening zijn een minimum aantal evaluaties nodig, niet elke IT-provider kreeg (nog) voldoende feedback. Een extra reden om mee te doen! Ook kunnen IT-providers het bij ons aangeven als zij niet in het jaarboek willen verschijnen.

Wat gebeurt er met de gegevens?
Alle feedback van deelnemers wordt absoluut vertrouwelijk behandeld. Resultaten worden altijd gepresenteerd als totaaltellingen, individuele reacties zijn nooit te achterhalen. De data wordt niet gebruikt voor andere doeleinden dan de studie. Gezien wij een goede omgang met uw gegevens van groot belang vinden, bieden wij u de mogelijkheid om u uit te schrijven voor toekomstige e-mails ter uitnodiging van- en met betrekking tot dit onderzoek. Hiermee worden uw gegevens tevens verwijderd uit ons bestand van geïnteresseerden in het onderzoek.  Voor meer informatie over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens, zie ons privacy- en cookieverklaring.

Wie voert het onderzoek uit?
Al 19 jaar is Giarte een toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau voor de beleving in IT. Wij werken samen met technologiebedrijven, publieke organisaties en grote ondernemingen, zowel binnen als buiten Nederland. We maken tastbaar wat echt telt in zakelijke IT: klanttevredenheid, gebruikerservaring en vertrouwen.

Giarte voert het ITX onderzoek onafhankelijk uit. Op de website (https://it-experience.giarte.nl/) staan analyses, artikelen en achtergrondinformatie over het onderzoek.