IT-X voor IT-dienstverleners

De resultaten van de benchmarkstudie IT Experience (voorheen Outsourcing Performance) tonen al jarenlang aan dat een tevreden klant loyaal is en meer uitbesteedt binnen de bestaande relatie. De beste basis voor elke groeistrategie op het gebied van outsourcing is daarom een gedegen inzicht in de eigen klantengroep.

Door data en interviews uit de benchmarkstudie met elkaar te verbinden, is Giarte voor elke serviceprovider in staat trends te vertalen naar de realiteit van de werkvloer. Het onderzoek maakt een onderscheid in Application Management, Infrastructure Management, End User Management en Security Management.

Wat zijn de plannen van besluitvormers, wat vinden zij belangrijk en hoe kijken zij naar de relatie met hun serviceproviders? IT Experience geeft inzichten die niet in reguliere tevredenheidsonderzoeken naar voren komen en is daarmee een uitstekende second opinion naast ander onderzoek.

Serviceproviders gebruiken de studie IT Experience daarom als input voor business development, voor het verbeteren van bestaande klantrelaties en voor strategieontwikkeling.

Door deel te nemen aan IT Experience krijgen IT-dienstverleners toegang tot een schat aan informatie. Die is toegankelijk via het jaarlijkse rapport met alle details van de Nederlandse markt en door interne presentaties. Daarnaast verzorgt Giarte ondersteuning voor het sales- en accountmanagement over trends en ontwikkelingen aan de vraagzijde van de markt.

Deelnemen aan de studie biedt serviceproviders de volgende voordelen:

  • Inzicht in de perceptie die binnen de eigen klantengroep bestaat ten aanzien van het vertrouwen in de provider, de klanttevredenheid, de providers’s commerciële positie en het functioneren van de samenwerking en de aanbevelingsbereidheid;
  • Inzichten in de eigen marktpositie ten opzichte van peers in de markt;
  • Een check op de beleving van klanten bij de dienstverlening door een onafhankelijke partij via interviews;
  • Een jaarlijkse review van de eigen performance die handvatten biedt om met de bestaande klanten te praten over verbeterpunten en om prospects te overtuigen;
  • Een profiel in het meest gelezen rapport over outsourcing in de Nederlandse markt voor IT-outsourcing en een profiel op https://it-experience.giarte.nl/;
  • Presentaties en sessies met delivery professionals die informeren, inspireren en ondersteunen bij het centraal zetten van de klantbediening;
  • Ondersteuning bij het vaststellen en onderbouwen van de eigen groeistrategie, op basis van de laatste marktinzichten.

Neem deel aan IT Experience!

IT Experience analyseert elk jaar de markt van IT-outsourcing. Serviceproviders kunnen ieder jaar beslissen om deel te nemen aan de studie. De verschillende mogelijkheden en voorwaarden kunt u lezen in onze prospectus. Wilt u de brochure ontvangen of meer weten? Neem contact met ons op.