Outsourcing Performance Day – 28 juni 2018

 
28 juni 2018

Jaarlijks organiseert Giarte een middagseminar bij de presentatie van haar jaarlijkse klanttevredenheidsbenchmark Outsourcing Performance. We hadden dit jaar sprekers die de zingeving van digitale transformatie centraal stellen: ieder met een case die het delen meer dan waard is.

PURPOSE

Het thema dit jaar was: Purpose. Digitalisering ontwricht en herschikt het bestaansrecht van organisaties. Keuzes gaan over meer dan technologie. Het draait om het mobiliseren van draagvlak, wendbaarheid en slagkracht. Digitale transformatie vergt een bestaansboodschap: hoe relevant ben je straks?

Marco Gianotten opent Outsourcing Performance Day 2018 met de stelling dat alles begint met de vraag naar het ‘waarom’. Een organisatie is niets anders dan een groep mensen met een gemeenschappelijk doel en is in dat opzicht vergelijkbaar met een stam. Een stam of tribe kan niet zonder leiderschap, en dat kan weer niet zonder verbindende kracht. Om dat zichtbaar te maken werd aan het begin van Outsourcing Performance Day 2018 een bijzondere act opgevoerd. Een groep van de Rotterdamse Studenten Rugbyclub liet met een indrukwekkend verbaal vertoon zien hoe je door onderling te verbinden met een Haka alle kracht van een groep naar boven kunt halen en bovendien flink kunt imponeren. Haka is de naam van een groep ceremoniële dansen van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. Er zijn verschillende soorten Haka’s (bedoeld voor feesten, begrafenissen of welkomstboodschappen), maar ze vertellen altijd een verhaal, bijvoorbeeld over heldhaftige krijgers. Door stapsgewijs de onderdelen van de Haka uit te leggen en voor te doen werd bereikt dat uiteindelijk vrijwel alle deelnemers op het podium stonden. Dat zorgde er voor dat er gedurende de rest van de dag een stevige dosis energie in de zaal zat.

Voor een foto-overzicht van de dag klik hier.

SPREKERS

Why Gamers are the Next Leaders
Barbara Gemen, Talent Development Manager KIVI en Huib Langbroek, COO IAmProgrez
Gaming skills sluiten naadloos aan op wat bedrijven zoeken: incasseringsvermogen, intrinsieke motivatie, tactisch inzicht en stressbestendigheid. Maar waarom staan gaming skills nog niet op de radar bij werving en leiderschapsontwikkeling? Gaming is dé manier waarop de nieuwe generatie leert. Barbara en Huib lieten zien bedrijven kunnen profiteren van gaming skills. Lees hier meer.

Skilled Agile: Transforming the Beast
Leon Bedaux, Director IT KPN
Met 650 professionals in zelfsturende teams is KPN een voorloper in Scaled Agile. Technologie verandert zo extreem snel dat een nieuwe cultuur en mindset het enige is dat houvast biedt. Welk flexibel organisatiemodel past daar nog bij? Welke radicale kostenverlagingen zijn te bereiken en waarom moet je juist niet extra investeren? Waar moet je echt mee kappen? Leon liet zien welke heilige huisjes zijn omgegooid en hoe je binnen een grote organisatie je eigen weg kunt gaan en het nieuwe normaal wordt. Lees hier meer.

Social impact hackathon
Tjebbe Tauber, hackathon inspirator ABN AMRO
Wat hebben banken gemeen met zorginstellingen? Zeer hoge privacy-eisen, oude IT en een schat aan data. ABN AMRO zet met ‘Hack de Zorg’ de toon: de social impact hackathon. Wat kunnen data-analisten uit de financiële sector met genome sequencing? Binnen 48 uur volgde een doorbraak! Dat smaakte naar meer voor Tjebbe, een van de initiatiefnemers. Hoe leidde de kunst van loslaten tot innovation beyond banking. Lees hier meer.

Purpose-Driven Transformation
Gerhard van der Bijl, CDO en CIO Royal FloraHolland
Hoe verleidelijk is het om alles bij het oude te laten? Royal FloraHolland besloot het roer om te gooien. De ambitie? Met Floriday hét digitale ecosysteem worden voor de wereldwijde sierteelt. Hoe pak je dat aan? Grondige renovatie van het IT-landschap en het bouwen aan nieuwe capabilities is slechts één kant van de medaille. De andere zijde is de zingeving van verandering: draagvlak van onderop. Kwekers hebben weinig aan digitale vergezichten. Royal FloraHolland moest weer ‘in de tuin’ om te voelen wat echt nodig was: radical listening. Gerhard schetste de pijlers voor transformatie van een incumbent.  Lees hier meer.

Marktontwikkelingen in een vogelvlucht
Linda van ’t Klooster, Head of Research Giarte
De feedback van alle uitbesteders is verwerkt tot een totaaloverzicht van de Nederlandse markt voor IT-uitbesteding. In deze sessie presenteerden wij de ontwikkelingen in de markt en de positionering van de serviceproviders. Lees hier meer.

 

DEELNEMERS

Het programma was exclusief voor uitbestedende organisaties. Deelnemers waren voor 70 procent actief binnen de vraagkant van de markt: o.a. CIO’s en vendor managers. Maximaal 30 procent van de genodigden bestond uit de aanbodkant van de markt, die op persoonlijke invitatie werden uitgenodigd. Totaal waren er ruim 250 genodigden aanwezig.

CONTACT

Voor meer informatie over Outsourcing Performance kunt u contact opnemen met Giarte op 020-622 3444.