Outsourcing Performance Day 2017

 
29 juni 2017

Op donderdagmiddag 29 juni vond Outsourcing Performance Day 2017 plaats in het Spant! te Bussum. Relevantie was het thema van Giarte’s jaarevent. Voor een publiek van meer dan 250 IT-beslissers en serviceproviders werden er verschillende presentaties gegeven over de relevantie van samenwerken. Een samenvatting van de presentaties vind je hieronder.

SPREKERS

Never Feel Comfortable
John Blazey, Head of Technology Coolblue & Anneke Keller, Head of Software Development Coolblue

Coolblue is in 1999 opgericht en is niet ‘born in the cloud’. Tot zo’n 6 jaar geleden werkte Coolblue met halfjaarlijkse releases en had het eigen legacy. In enkele jaren zijn de zelf geschreven software, de organisatie en de processen in rap tempo getransformeerd. Het resultaat is dat ze de groei van Coolblue, die al die tijd zo’n 50% per jaar is, zonder kleerscheuren kunnen faciliteren en dat nieuwe code inmiddels tientallen keren per dag in productie wordt genomen.

Wat begon met een klein tech team is in drie jaar uitgegroeid tot ruim 200 professionals. Tech is een integraal onderdeel van Coolblue en geen aparte entiteit waarin beheer en nieuwe ontwikkelingen gescheiden zijn. Dat is belangrijk want Coolblue is geen technologie gedreven bedrijf, ze zijn een data gedreven bedrijf. Hoe ze dat hebben aangepakt zonder op hun bek te gaan? John en Anneke namen het publiek mee in de achtbaan waar ze het einde nog niet van hebben bereikt. Lees meer

 

Partnership bij aanbesteding? Het kan wel!
Henk Bothof, CIO ProRail

Het lijkt wel een fait accompli: aanbesteden gaat ten koste van partnership. Publieke organisaties die verplicht zijn Europees aan te besteden kunnen samenwerkingsambities vaak niet goed vertalen naar selectiecriteria en leveranciersmanagement. ProRail heeft een oplossing gevonden die werkt, voor zowel ProRail als uitbesteder als voor diverse serviceproviders. Er zijn 5 relatiepijlers waarop ProRail stuurt. Henk ging pragmatisch in op ‘het probleem’, de vijf pijlers en het gedrag dat nodig is om bij problemen niet in de controlemodus te schieten. Lees meer

 

De megaturbo in prestatieverbetering
Marius Rietdijk, universitair docent Strategie en Gedragsverandering aan de Vrije Universiteit

Waarom lukt het maar niet met effectief belonen? Er zijn drie belangrijke valkuilen waar wij managers steeds weer in trappen. Marius laat zien hoe we vanuit ‘de wetten van gedragswetenschap’ ook in IT kunnen komen tot ongekende presentatieverbeteringen. Vergeet het keihard sturen van bovenaf en het preventief opleggen van krampachtige presentatie-indicatoren. Marius liet zien hoe je gewenst gedrag effectief beïnvloedt. Samen met Giarte heeft Marius het ABC-model (Antecedents, Behavior, Consequences) opgezet voor outsourcing. Lees meer

 

Cultuur als ontbijt voor strategie
Arco Groothedde, Algemeen Directeur Translink

Translink verwerkt meer dan 2,4 miljard transacties per jaar met de OV-chipkaart. Er zijn momenteel ruim 14 miljoen OV-chipkaarten actief.  Het bedrijf transformeert zichzelf naar een FinTech met diverse pilots voor “reizen met je bankpas”, in- en uitchecken met smartphone en reisbonussen. Snelheid en wendbaarheid worden net zo belangrijk als stabiliteit en veiligheid. Dit vergt een cultuuromslag. Arco Groothedde ging in op het ombouwen van Translink tot een innovatiehuis met bijbehorende cultuurverandering.  Lees meer

 

Relevant blijven voor elkaar is essentieel
Linda van ’t Klooster – Head of Research Giarte

Outsourcing Performance gaat ieder jaar over de prestaties van IT-serviceproviders. De cijfers uit de benchmarkstudie zijn te beschouwen als een vereenvoudigde beoordeling van de werkelijkheid. Linda van ’t Klooster benadrukt dat de IT-outsourcing in werkelijkheid gaat over samenwerken. Hoe maak je dat tot een succes?  Lees meer

 

Voor meer informatie over Outsourcing Performance en Outsourcing Performance Day kun je contact opnemen met Linda van ’t Klooster (Head of Research Giarte) per e-mail: linda.vantklooster@giarte.com.