Outsourcing Performance Day 2015

 
8 oktober 2015

Dinsdag 6 oktober 2015, Spant! Bussum

De wrap ups

Op 6 oktober 2015 vond Outsourcing Performance Day 2015 plaats, het jaarlijkse event van Giarte waar op eigenzinnige wijze een blik op de markt van IT-outsourcing wordt geworpen, voor een publiek van meer dan 250 IT-beslissers. Op OPDay2015 werd uiteraard het jaarlijkse klanttevredenheidonderzoek in outsourcing gepresenteerd, deze keer in de vorm van een deep dive sessie exclusief voor de vraagzijde van de markt. Tijdens het middagprogramma ging een zevental sprekers in op verschillende thema’s, variërend van IBM’s Watson tot valkuilen van clouddiensten en van het splitsen van Philips (inclusief IT) tot Toon, misschien wel de basis voor het nieuwe business model van Eneco.

Voor wie het gemist heeft: van iedere presentatie bieden we hier de komende tijd een bondige samenvatting. En voor wie nieuwsgierig is: onderstaand de line-up van wat u kunt verwachten aan wrap ups.

Presentatie Giarte

Data Deep Dive

Sinds 2002 meet Giarte de tevredenheid over de dienstverlening van outsource providers onder IT-uitbesteders. Ieder jaar is het aantal deelnemende organisaties – zowel aan de vraag- als aanbodzijde van de markt – groter geworden. In 2014 namen 439 organisaties deel. In de dertiende editie van Outsourcing Performance hebben 583 deelnemers vanuit 512 klantorganisaties feedback gegeven over 957 unieke uitbestedingsrelaties.

Lees hier meer over de presentatie van Giarte.

Presentatie André van der Linden – EVP Continuity & Infrastructure Rabobank, IT Nederland

Bank kijkt naar luchtvaart om incidenten te verminderen

IT-incidenten voorkomen: kies je voor kwaliteitssystemen en procedures of is een leer- en verbetercultuur vooral gebaat bij professionals die goed nadenken en bij openheid? Rabobank keek naar de vliegsector, waar een open meldcultuur ten aanzien van ‘misses’ en ‘near-misses’ sterk heeft bijgedragen aan de veiligheid. De bank zet nu in op een betere balans tussen hard controls en soft controls. Ook toezichthouders zoals DNB erkennen daarvan de waarde.

Lees hier meer over de presentatie van André van de Linden.

Presentatie Bart Veldhuis, Cloud Migration Expert en medeoprichter Weolcan

Cloud: een wolk met scherpe randjes

De cloud wint aan populariteit. Hoe kom je in de cloud en, nog belangrijker, hoe kom je er weer uit? Als je je vooraf goed verdiept in de standaardvoorwaarden van cloud providers, kan je nare verrassingen voorkomen. Bart Veldhuis, cloud architect en oprichter van Weolcan, geeft inzicht in de service level agreements van de cloud providers en hoe je hier als organisatie op in kunt spelen.

Leer hier meer over de presentatie van Bart Veldhuis.

Jaya Baloo

Presentatie Jaya Baloo, CISO KPN

Privacy staat meer onder druk dan we denken

Overheden en hun inlichtingendiensten proberen zo veel mogelijk grip te houden op de datacommunicatie tussen burgers. Wanneer burgers zelf in control willen blijven, is encryptie een goede oplossing. Ook op dit vlak proberen overheden een voet tussen de deur te krijgen.

Lees hier meer over de presentatie van Jaya Baloo.

Presentatie Frans van der Reep, visionary practitioner en lector Digital World Hogeschool Inholland

Samenwerken: geen argumenten, maar duidelijke intenties

Waarom lukt samenwerken soms wel, en vaak niet? ‘Samenwerken’ is een abstract begrip; uit onderzoek blijkt dat mensen over het algemeen niet geneigd zijn met actie te reageren op abstracte zaken. Een bijzonder experiment met een piano laat zien wat de succesfactoren voor een vruchtbare samenwerking zijn. Frans van der Reep (senior strateeg bij KPN IT Solutions, hoogleraar Digital World bij Hogeschool InHolland en veelgelezen publicist verschaft verhelderend inzicht – ook prima toepasbaar binnen complexe (multivendor) outsourcing relaties.

Lees hier meer over de presentatie van Frans van der Reep.

Presentatie Danny van Daal, VP IT Philips

Bedrijf splitsen: de kans om het IT-landschap op te schonen

Als splitsing van Philips is afgerond, bestaat er een medisch bedrijf en een bedrijf dat gericht is op verlichting. Het opknippen raakt ook de IT van Philips en valt samen met een transformatie die van beide bedrijven een ‘digital company’ moet maken. Daarbij loopt Philips tegen IT-legacy aan, waarbij moeilijke beslissingen moeten worden genomen over circa 4.000 applicaties. Danny van Daal, als VP/Head of IT belast met de IT van de ondersteunende diensten binnen Philips, trekt de kar.

Lees hier meer over de presentatie van Danny van Daal.

Presentatie Guido Dubbeld, CFO Eneco

CFO en CIO moeten een disruptief duo vormen

Alle energiebedrijven moeten zichzelf opnieuw uitvinden. Disruptie is ook bij Eneco het thema. Voor de RvB’s van energiebedrijven is het inzetten op radicale innovatie extra lastig: gaan we er ook geld mee verdienen? Op deze ontdekkingstocht komen de CIO en de CFO elkaar uiteraard tegen. Finance en IT moeten de handen ineenslaan en hun kloksnelheid verhogen. Wellicht wordt de beurswaarde van een energiebedrijf in de nabije toekomst bepaald door een verzameling apps.

Lees hier meer over de presentatie van Guido Dubbeld.

Nicky Hekster

Presentatie Nicky Hekster, Watson Ambassador & Adapt

De toekomst van IT: Intelligence amplification

Watson is het paradepaardje van IBM. Watson wordt steeds slimmer (Watson verslaat artsen bij het diagnosticeren van aandoeningen en ChefWatson komt met nieuwe recepten voor topkoks) maar is nog geen mens. Nicky Hekster is binnen (en buiten) IBM Watson-ambassadeur en -adept. Hij legt uit wat de volgende stap is in Watson’s ontwikkeling: gebruik maken van neurosynaptische chips, zodat de taal- en analysevaardigheid van Watson een enorme stap voorwaarts maakt.

Lees hier meer over de presentatie van Nicky Hekster.

Wilt u meer weten of er volgend jaar ook bij zijn? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Linda van ‘t Klooster (Project Manager).
E-mail: linda.vantklooster@giarte.com 
Tel: 020 622 3444